Quantcast
Channel: Reacties voor Willy Van Damme's Weblog
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5882

Reactie op Een dikke turf over crapule door HERVE

$
0
0

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DST14072001_011

Davignon brengt Lumumbacommissie niet veel bij

zaterdag 14 juli 2001

Davignon, ex-voorzitter van de Generale, was in 1960 een jonge diplomaat-stagiair. Op vraag van ambassadeur Robert Rothschild, die de Belgische technische missie leidde in het afgescheurde Katanga van president Moïse Tshombe, werd Davignon officieel in de hoofdstad Elisabethstad geposteerd.

Maar hoewel de diplomatieke relaties met Leopoldstad op 14 juli waren verbroken, bleef Davignon op vraag van president Joseph Kasa-Vubu eerst ook een tijd in de hoofdstad hangen — zonder enig statuut. Het typeerde de ,,irreële sfeer” die toen in Congo heerste.

(…)

_ _ _

Votre question est très intéressante : ces gens ont-ils agi pour leur pays ou pour leurs familles … ?

On retrouve plusieurs de ces noms lors des “années de plomb” en Belgique…

Douglas MacArthur II a été un pilier de la secte Moon

http://www.c-spanvideo.org/program/WorldM

(comme Alexander Haig)

Il était ambassadeur des USA à Bruxelles lors de la sécession katangaise et avait une correspondance intéressante :

http://fr.scribd.com/doc/81567720/Correspondance-Ambassade-MacArthur-II

http://fr.scribd.com/doc/81581195/MacArthur-II-Confidential-Cable-Oct-23-1962

Il communiquait aussi avec Paul Vanden Boeynants via Jean Josi !

Plus tard, on le retrouve en Belgique (où sa fille vivait) dans la BBL et surtout à la tête de l’European Institute of Management (EIM) … contrôlé par Michel Relecom (pour lequel a aussi travaillé Alexandre de Belgique, proche de Félix Przedborski).
Jean Herve
Antwoord:
Men dient te beseffen dat de VS en België in de kwestie van Congo toen met Katanga diametraal tegenover elkaar stonden en via derden oorlog voerden.
Ook is het normaal dat die namen altijd terugkeren daar ze nu eenmaal deel uitmaakten van een bepaalde elite die regeeerde en achter de schermen de beslissingen nam.
Verder was de Moonsecte tot nu een grote investeerder in Noord-Korea en produceerde zij er via een jointventure auto’s. Men zette de zaak vorige week officieel stop.
Ook reken ik niet teveel op dat gerechtelijk onderzoek naar de dood van Lumumba. Ik zie al de rechter die Davignon levenslang of zelfs maar een kleine celstraf geeft voor wat toen gebeurde. Dat eindigt zoals al dat soort zaken: in de vuilbak. Spijtig voor de nabestaanden en natuurlijk een schande.
Ik zie Lumumba daarbij niet als een soort held die Congo ging opbouwen of redden maar gewoon als een mens die de Belgen door hun huurlingen lieten doden.
Willy Van Damme


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5882