Quantcast
Channel: Reacties voor Willy Van Damme's Weblog
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5855

Reactie op Jonathan Holslag slaat op hol … nog eens door Hilaire Bodein

$
0
0

Beste Willy,
De hooggeleerde innemende professor weet wel waar de pruimen hangen.
Die dramt galant verder ten dienste van … zichzelf?
Hierna een kopie van de eerste bladzijde van mijn eerste mail (29.11.2017) aan Holslag waarop hij niet antwoordde. Op mijn tweede mail 6.07.2019, die eveneens te lang is om hier weer te geven, kreeg ik wel een bericht:
Dear Sir, Madam
I am out of the office for a while and only have accasional access to my mail.
Geachte Jonathan Holslag, professor Internationale Relaties.
*Ik heb uw slank en vriendelijk voorkomen kunnen appreciëren via De Afspraak van 29.11.2017
Uw commentaar bleef voorzichtig, beperkt. Bijvoorbeeld meent ook u, met enkele anderen die nog een beetje beter kunnen en vooral willen doordingen in het kluwen van de sluwe eenzijdige informatie dat een preemptive war, gewoon weg, tot de mogelijkheden behoort. Niets meer, niets minder! Ik kan echter vaststellen dat men in de U.S.A. vooral, gewoon weg, spreekt van een preemptive nuclear war. Dat denkbeeld wordt vooral in de Amerikaanse vazalstaat Europa onder de voorzichtige benaming van preemptive zonder het angst verwekkende nuclear, zó maar, heel voorzichtig vooruitgeschoven. Als ging het hier om een eventuele heftige en ook wel nogal verwoestende storm die ook wel voorbij zal trekken. Dus een soort storm die – om veel erger te vermijden! – ontketend moet worden om een tsunami te verhinderen die de wereld zou overspoelen.
Moet een preemptve nuclear war dan een noodzakelijke en uiteindelijk goede zaak zijn? Dat wordt wel sluipend zó voorgesteld door The Roque State U.S.A.
Waar zegt Europa hierover? Niets! Omdat het Westelijk Continent afhankelijk is van het kapitaal dat via de petrodollar de wereld regeert.
Ik sta versteld hoe politici en academici de gevolgen van een kleine kernoorlog
buiten beschouwing laten. Iedereen weet toch dat een kleine, beperkte kernoorlog een verblindende illusie is. De beleidsmensen blijken onschuldig te redeneren als de eerste de beste proletariër die zegt: “We kunnen er toch niets aan doen!”
Hoe afhankelijk willen al die mensen blijven omwille van hun positie en uitstraling? Wie waagt het om luid de complexe en geraffineerde uitbuiting en verwoesting te analyseren en samen met nog enkele andere mensen met kloten zoveel mogelijk vulgariserend in het openbaar te brengen?
Wie brengt het misdadige globale, liberalistische, internationale kapitaal in kaart? Wie heeft de moed om vooral de veelgeprezen democratische leider U.S.A voor de rechtbank van het volk te slepen?
Of zijn al die mooie mensen dan niets anders dan hypocriet? Als men weet dat een atoomoorlog minstens honderden miljoenen of zelfs miljarden mensenlevens zal kosten en de natuur grotendeels zal verwoesten, mag men ook gerust spreken van lafaards die zwijgen of de ‘false flag’ voorzichtig mee helpen wapperen.
Of zijn al die mensen zó afhankelijk en afgestompt door de verblindende vloed van informatie, beïnvloeding en soms ook wel dreiging dat zij niet anders meer kunnen dan zich verder verwijderen van alle moedige, kritische analyse?
In ieder geval kan men vaststellen dat de commentaren, studies en boeken van onze politici en zogezegde gespecialiseerde academici steeds opgesteld worden in slechts één en hetzelfde kader: de Westerse politiek die voorgesteld wordt als waarachtig en ten dienste van de mensen. Welke mensen?
Hilaire Bodein

Antwoord:

Normaal lees ik die man zijn onzin niet maar ik heb de (goede) gewoonte soms eens een tegendraadse opînie te lezen over zaken waar ik intens mee bezig ben. Het is voor mij essentieel en scherpt de geest. Ik blijf er attent mee.

Maar de allerbeste column die hij ooit schreef is voor mij nog steeds die over handel met China naar aanleiding van de vorige handelsmissie naar dat land. Voor hem was dat zinloos want China koopt hier toch nooit iets. Waarschijnlijk moet men oerdom zijn om aan de VUB internationale politiek te doceren. Arme VUB.

Maar hij bewees hiermee wel geen sikkepit van buitenlandse handel en investeringen te begrijpen en nog nooit een handelsstatistiek van China met ons land of welk land ook te hebben gezien. (De Standaard en NRC) Nog een geluk dat ze bij Volvo en tientallen andere Belgische bedrijven dat wel kennen.

Zonder het Chinese Geelong stond Volvo in Gent nu waarschijnlijk leeg. Maar die duizenden werklozen zouden hem vermoedelijk worst zijn geweest want hij heeft zijn postje toch op zak, een over onzin uitkramen. Les: Je moet niet intelligent zijn om professor te worden

Willy Van Damme


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5855