Quantcast
Channel: Reacties voor Willy Van Damme's Weblog
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5855

Reactie op Covid-19 – Verdere discussie over hydroxychloroquine – Didier Raoult in nauwe schoentjes door Luc

$
0
0

Willy,

Een van uw volgers verwees al naar eerdere uitzendingen van Café Weltschmerz omtrent covid en diverse gevolgen ervan.
Deze is een zeer recente waarin professoren Kees Van der Pijl en vooral Karel Van Wolferen diep ingaan op diverse aspecten van de crisis. Zoals u weet doen zij zulke beschouwingen wel overwogen. En gedocumenteerd met links in “bijlage” bij die video.
Hierin komen o.a. Didier Raoult, Rob Elens en de studie in The Lancet aan bod.

Ik moet het nog een tweede keer beluisteren, omdat er zo veel zeer spraakmakende zaken in aan bod komen. En dan nog de links bekijken. Ik zou durven stellen dat beiden toch geen spectakelzoekers zijn en dus goed mag geluisterd worden ?
Wat me zo wel bijbleef was een gevoel van dat “het kalf” op sommige vlakken al verdronken is (ref. aantal doden), en vooral op het vlak van de economie een tsunami afkomt en ook moeilijk te ontkomen zal zijn. Maar ik ben van nature pessimist en hoop enkel dat de soep niet zo heet gegeten zal moeten worden …
Luc

Antwoorden:

Beide heren zijn geen idioten die zomaar zitten te lullen of onkritisch de zaken bekijken. Dat wil niet zeggen dat ik er daarom altijd mee akkoord ben. Daar zijn vrienden voor.

Wat betreft je laatste opmerking over de economie ben ik niet akkoord. Er is een zelden of nooit geziene val van de economie geweest maar dat betrof steeds in bijna alle gevallen slechts een kwartaal (drie maanden).

Volgens het IMF in haar laatste overzicht groeit de economie van China en Indië dit jaar met respectievelijk 1% en 1,9%. Voor volgend jaar zou dat 9,2% en 7,4%. Voor Duitsland zou dat dit jaar -7% en voor de VS -5,9%. Voor 2021 wordt dat dan 4,7% en 5,2%.

Dat zijn natuurlijk prognoses maar ze geven een richting aan. Het wordt economisch geen V dus met een scherpe daling en even scherpe klim maar een met in het begin een deels sterke stijging en daarna geleidelijk herstel. Na 2022 zou dan normaal alle schade moeten geleden zijn. Zeg erbij wel: ZOU.

Voor de VS, het Verenigd Koninkrijk en Brazilië ben ik wel pessimistischer gezien het chaotisch gezondheidsbeleid daar waar de coronacrisis wel meer dan een kwartaal zal duren en de schade dus langduriger en dieper zal zijn. Voor Azië zal de schade in het algemeen beperkter zijn. Geen verbazing!

Willy Van Damme


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5855